На Київщині закрили головний собор УПЦ МП: подробиці

У Білій Церкві на території Київської області закрили головний собор Української православної церкви Московського патріархату

У Білій Церкві на території Київської області закрили головний собор Української православної церкви Московського патріархату – на засіданні міської ради 27 квітня білоцерківські депутати проголосували за низку історичних рішень.

Обранці скасували рішення виконкому від 1989 року про передачу Преображенського собору та Микільської церкви релігійній громаді УПЦ (МП), зазначивши, що храм УПЦ (МП) у Білій Церкві опечатали.

Суспільство УПЦ (МП) мало 10 днів, щоб звільнити приміщення. Але представники УПЦ (МП) не збираються це робити та перешкоджали органам влади. Проте "особисті речі" забрали із храму.

Нагадаємо, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов заявив, що духовенство УПЦ МП силою не виганятимуть із Києво-Печерської лаври, держава не допустить жодних провокацій. Про це чиновник повідомив під час виступу в ефірі національного телемарафону.

За його словами, УПЦ МП не відрізняється від інших інститутів і має привести свої документи у відповідність до закону, щоб працювати на території України.

"Для нас це питання національної безпеки, робота російської церкви на території нашої країни не може бути саме з точки зору нашої безпеки. Якщо будь-який інститут пов'язаний з московією, він не має права працювати на території нашої країни. Їм потрібно привести у відповідність усі свої документи , які є у цієї установи. Вони нічим не відрізняються від усіх інших інститутів, що працюють на території нашої держави. У нас заборонено співпрацю з країною-агресором", - сказав Данилов.

Читайте также