Генерал ЗСУ розповів, які системи ППО захищають Київ від ударів Росії

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв розповів, які системи протиповітряної оборони прикривають українську столицю від дронів та ракетних ударів російських окупантів

Командувач Об'єднаних сил Збройних Сил України Сергій Наєв розповів, які системи протиповітряної оборони прикривають українську столицю від дронів та ракетних ударів російських окупантів.

За його словами, перший ешелон складається з мобільних вогневих груп, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси "Оса-АКМ" та Avenger, зенітні установки Gepard, "Шилка" та ЗУ-23, переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger, Piorun, Matriet, RBS-70, "Голка" та "Стріла".

Другий ешелон створений за рахунок підрозділів Повітряних сил, озброєних зенітно-ракетними комплексами малого та середнього радіусу дії - С-300, "Бук", С-125, NASAMS, IRIS-T, Crotale тощо.

Нагадаємо, що 9 травня російські окупанти завдали ракетного удару по Київській області, в одній з громад пошкоджено житловий будинок. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, завдяки роботі сил протиповітряної оборони в регіоні було збито всі повітряні цілі, попадань чи жертв не зафіксовано.

В одній із громад області внаслідок збиття ракети уламки пошкодили покрівлю житлового будинку, спалах було ліквідовано. Мешканці будинку не постраждали. Через уламки також незначні пошкодження зазнала прибудинкова споруда.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися