Відключення світла у Києві: ДТЕК прокоментував чутки про нові обмеження

В енергетичній компанії ДТЕК прокоментували чутки про те, що в українській столиці влітку 2023 року нібито знову масово відключатимуть світло

В енергетичній компанії ДТЕК прокоментували чутки про те, що в українській столиці влітку 2023 року нібито знову масово відключатимуть світло. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дав генеральний директор компанії Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону.

За його словами, завдяки тому, що є можливість перекрити умовний дефіцит імпорту, до віялових відключень не дійде влітку.

"Може бути проблемою наступна зима, тому що ми увійдемо до неї зі значно меншим запасом потужностей чи фортеці", – сказав Сахарук.

Він зазначив, що щоб уникнути відключень, потрібно, по-перше, захистити Україну від російських атак, по-друге, профінансувати ремонтні роботи. За словами Сахарука, в Україні 75% ТЕЦ пошкоджено або зруйновано через російські атаки.

“12 тисяч кілометрів ліній електропередач потрібно відновити та відремонтувати. Близько 4 тисяч розподільчих підстанцій слід підготувати до зими. Це шалені кошти, які потрібно виділити. Тому можливі відключення не зараз, а взимку”, – підсумував він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Південно-північний міст

15 травня 2023, 08:11

"...ми увійдемо до неї зі значно меншим запасом потужностей чи фортеці" Цікаво, в яких одиницях вимірюється запас фортеці?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися