Росія атакувала Київ ракетами "Кинжал": ЗСУ розкрили подробиці

Російські окупанти атакували українську столицю ракетами Х-47 "Кинжал" у ніч проти 16 травня

Російські окупанти атакували українську столицю ракетами Х-47 "Кинжал" у ніч проти 16 травня. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікував командувач Повітряних сил Збройних Сил України Микола Олещук.

За його словами, вночі 16 травня окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямку 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал", 9 крилатих ракет "Калібр" - з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").  

Усі ракети знищені силами та засобами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що російські окупанти завдали масованого ракетного удару по українській столиці в ніч на 16 травня — атака була максимальною за кількістю цілей за короткий проміжок часу. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, цього разу ворог здійснив комплексну атаку по різних напрямках одночасно із застосуванням БпЛА, крилатих ракет і, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю густиною – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися