У Київській області незаконно заволоділи землями вартістю в сотні мільйонів

Прокуратура вимагає повернути державі землі прибережної захисної смуги річки Десна

У Київській області прокуратура вимагає повернути державі землі прибережної захисної смуги річки Десна вартістю понад 222 млн грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Прокурори Броварської окружної прокуратури скерували до суду позовну заяву щодо повернення на користь держави земельних ділянок водного фонду в адміністративних межах Зазимської територіальної громади Броварського району. Їх вартість становить понад 222 млн грн.

Установлено, що розпорядженням Броварської райдержадміністрації у приватну власність п’ятьох громадян безоплатно відведено земельні ділянки загальною площею майже 10 га для ведення особистого селянського господарства.

Проте, вказані дії відбулися з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки землі належать до водного фонду і знаходяться на прибережній захисній смузі річки Десна.

Реагуючи на наявні порушення закону, прокуратура повертає вказані землі у судовому порядку.

Нагадуємо, що прокуратура через суд вимагає повернути землі на березі річки Дніпро вартістю майже 42 млн гривень. Бориспільська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом в інтересах держави про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельними ділянками водного фонду в Бориспільському районі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анна

16 травня 2023, 15:00

Чи не можна роздати мешканцям Києва, яким начебто положено 10 соток землі безкоштовно. А то одні хапають гектарами, а інші не мають нічого. Забрали 30 соток землі в центрі Києва під снос, відправили на Борщаговку і все. Двічи писали в Київраду одні відмовки . НЕма начебто землі. А вона є, але не для всіх. Зять тричі був в АТО з 15 року. - півтора року і теж нічого не отримав, нема для АТОШНИКА землі

київ12345

16 травня 2023, 14:44

а чи посадять хоч когось з броварської ради, хто передав ці землі?

київ12345

16 травня 2023, 14:44

а чи посадять хоч когось з броварської ради, хто передав ці землі?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися