Заправки у Києві: можуть початися серйозні проблеми з бензином

В українській столиці можуть початися серйозні проблеми з паливом

В українській столиці можуть розпочатись серйозні проблеми з паливом — у разі форс-мажорних обставин запасів нафтопродуктів може вистачити лише на 10-30 днів. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба міністерства енергетики України.

Відомо, що з сьогодні у разі припинення надходжень нафтопродуктів Україна зможе задовольняти потреби споживача не більше ніж на 10-30 днів. Тому у профільному комітеті Верховної Ради обговорюється законопроект щодо створення мінімальних запасів нафтопродуктів.

У Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг відбулося засідання щодо створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів (МЗПН) в Україні, які зможуть забезпечити потреби населення у разі кризової ситуації.

Нагадаємо, що в українській столиці найближчим часом можуть серйозно зрости ціни на бензин. Про те, чого варто зараз чекати споживачам на ринку нафтопродуктів, розповів Сергій Куюн, директор консалтингової групи "А-95" у коментарі журналістам видання ТСН.

За його словами, йдеться про повернення податків на довоєнний рівень. І не лише про ПДВ, який зараз становить 7%, а планується у розмірі 20%, а також збільшення акцизів на паливо.

Через що акциз на бензин зросте вдвічі, на дизельне паливо на 40%. Тому це справді буде чуттєво для споживача. Якщо перерахувати ці податки та накласти їх на ціну, то виходить, що бензин подорожчає на 10-11 гривень за літр, дизельне паливо на 7-8 гривень за літр, а скраплений газ на 3,5 гривні.

Читайте также