У Києві спустять найбільший прапор України на Печерську: названо причину

У Печерському районі української столиці тимчасово приспустять найбільший прапор України

У Печерському районі української столиці 18 травня тимчасово приспустять найбільший прапор України, що розташований біля монумента Батьківщина-мати. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами чиновників, прапор приспустять у рамках заходів щодо увічнення пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Ще 8 років тому в Україні визнали геноцидом депортацію кримських татар із Криму 1944 року.

"Сьогодні, майже через 80 років, ми як ніколи гостро відчуваємо біль кримськотатарського народу, який змушений зараз жити під гнітом окупанта на нашій спільній землі. Тож місто на знак солідарності приспустить прапор у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу", - йдеться у повідомленні. .

Нагадаємо, що голова СБУ Василь Малюк заявив, що біля країнських прапорів повернуться до Криму, Маріуполя та всіх інших українських міст і сіл завдяки єдності та вірі тих, хто захищає Україну.

"Наша єдність і віра принесуть бажаний результат: звільнення територій, повернення українських прапорів у Крим, Маріуполь та всі інші українські міста та села. А після Перемоги ми разом відбудуємо нашу батьківщину та зробимо її успішною!" - сказав Малюк.

За словами голови СБУ, кожен військовий злочин окупантів спонукає гнати ворога з рідної землі.

Читайте также