У Києві можуть знести "обеліск перемоги" на Берестейському проспекті: деталі

У центральній частині української столиці на Берестейському проспекті можуть демонтувати "обеліск перемоги", що розташований на Галицькій площі

У центральній частині української столиці на Берестейському проспекті можуть демонтувати "обеліск перемоги", що розташований на Галицькій площі, — міністерство культури та інформаційної політики позбавило його охоронного статусу. Про це стало відомо із повідомлення прес-служби міністерства.

Пам'ятник визнали таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам'яток України, об'єктів культурної спадщини. Монумент на Галицькій площі було встановлено на честь присвоєння Києву радянського звання "міста-героя" після Другої світової війни.

Нагадаємо, що у центральній частині української столиці на площі Українських героїв біля станції метро "Площа Льва Толстого" замінять монумент із футбольним м'ячем. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

Відомо, що якщо міськрада проголосує, на площі з'явиться об'єкт монументального мистецтва, присвячений Українським Героям. Конструкцію з футбольним м'ячем було встановлено на площі замість рекламних білбордів перед футбольним чемпіонатом "Євро-2012".

У Київраді кажуть, що така конструкція вже застаріла та не відповідає нинішнім реаліям та запитам суспільства. На площі після демонтажу проведуть роботи з благоустрою, а потім там буде встановлено пам'ятник. Він буде присвячений українським героям як минулого, так і сьогодення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися