У метро Києва перейменували низку станцій: озвучено нові назви

В українській столиці в рамках дерусифікації та декомунізації топонімів перейменували низку станцій київського метрополітену

В українській столиці в рамках дерусифікації та декомунізації топонімів перейменували низку станцій київського метрополітену. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації на її ресурсах.

Відомо, що на черговому засіданні Київської міської ради місцеві депутати перейменували станцію метро "Дружби народів" на "Зверинецьку", станцію "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських Героїв", а також проектну станцію "Проспект Правди" (метро на Виноградар) "Варшавську".

Також перейменували низку вулиць та провулків у різних районах.

Нагадаємо, що в українській столиці серйозно покращать умови проїзду в київському метрополітені — місто отримало перші шість нових вагонів підземки від Варшави. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, вагони належать до рухомого складу серії №81-717, який також експлуатується у київському метро. Вони, насамперед, будуть використані як технічні донори для капітальних ремонтів діючого рухомого складу.

Для Київського метрополітену це значна допомога, оскільки 80% рухомого складу – радянського виробництва. Подібні вагони експлуатуються у Варшавському метро.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися