У Києві товариство незаконно привласнило нерухомість біля Дніпра

У столиці прокуратура скасувала незаконну реєстрацію права власності

У Києві прокуратура через суд скасувала незаконне рішення про реєстрацію права власності на нерухомість біля Дніпра. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

З метою захисту інтересів держави прокуратура міста Києва звернулася до суду з позовом про скасування незаконної реєстрації права власності на нерухоме майно, розташоване на Набережно-Печерській дорозі у Печерському районі столиці.

Встановлено, що право власності на нерухоме майно, до складу якого входять нежитлова будівля, споруда загальною площею 9,3 кв. м та гідротехнічні споруди, було зареєстровано за приватним товариством без усіх необхідних для реєстрації документів, а саме: відомостей про прийняття в експлуатацію та присвоєння об'єкту нерухомості адреси.

Призначення цього об'єкта також невідоме. Земельна ділянка, на якій розташований цей об'єкт, належить до комунальної власності.

Водночас, незаконна реєстрація права власності на цей об'єкт позбавляє територіальну громаду можливості користуватися цією земельною ділянкою, яка є частиною території водоймищ та знаходиться в межах прибережної захисної смуги річки Дніпро.

Зважаючи на грубе порушення закону та з метою поновлення порушених прав киян, прокуратура звернулася до суду з позовом.

Господарський суд міста Києва погодився з позицією прокуратури, задовольнив позов у повному обсязі та скасував рішення про реєстрацію права власності за товариством.

Нагадуємо, що в Київській області прокуратура витребувала з незаконної власності дружини лідера забороненої партії "ОПЗЖ" землі на березі Дніпра.

Читайте также