Тарифи на електроенергію у Києві можуть злетіти до небес: нові ціни

В українській столиці з 1 червня можуть різко підвищити вартість електроенергії для населення

В українській столиці з 1 червня можуть різко підвищити вартість електроенергії для населення — нові єдині тарифи для споживачів можуть становити 2,88 грн/кВт-година (з ПДВ). Про це стало відомо із пропозиції, яку висунула Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ).

У НКРЕКУ вважають, що ці зміни дозволять покращити фінансові показники НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" та наблизити механізм ПСО до збалансованого стану.

Кабмін розглядатиме цю пропозицію, і найбільше підтримає її на своєму засіданні найближчими днями.

Наразі тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год за місячного споживання 250 кВт-год та 1,68 грн/кВт-год за споживання великих обсягів.

Головною причиною збільшення тарифів для населення у НКРЕКУ вважають велику вартість відновлення енергетичної інфраструктури.

Після російських атак на енергетичні об'єкти використали часові схеми подачі електроенергії. А для забезпечення наступного опалювального сезону такі схеми неможливі, інфраструктуру потрібно відновити.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Vlad

29 травня 2023, 10:04

Звичайно, розбомбили рашисти, а відновлювати українцям. Коли вже ми перестанемо бути цапами-відбувайлами?

Просто Українець

29 травня 2023, 09:16

У НКРЕКУ вважають, що ці зміни дозволять покращити фінансові показники НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" та наблизити механізм ПСО до збалансованого стану - знову за рахунок громадян України???? А куди поділися кошти, які країни Європи надали для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури??? ДЕ ТІ КОШТИ??? ЯК ЗАВЖДИ ОСВОЇЛИ???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися