У Києві кардинально змінять оплату проїзду після подорожчання: деталі

В українській столиці кардинально зміниться система оплати проїзду у транспорті після подорожчання тарифів на разову поїздку

В українській столиці кардинально зміниться система оплати проїзду у транспорті після подорожчання тарифів на разову подорож. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дали у керівництві Київської міської державної адміністрації журналістам видання ТСН.

За словами чиновників, ще 2021 року влада планувала, що після подорожчання проїзду жителі Києва платитимуть менше, ніж гості міста за допомогою Карти киянина. Там наголосили, що всі ці плани залишилися актуальними.

"Коли повертатимемося до питання розгляду тарифів на проїзд, пропонуватимемо різні сучасні варіанти оплати. Зараз і технології трохи пішли вперед і ефективно заробив "Київ цифровий" як транспортну картку. Звичайно, пропонуватимемо і обговорюватимемо нові системи оплати", — заявили в КМДА.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінився проїзд у маршрутних таксі — один з перевізників має валідатори для електронної оплати разової поїздки. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого на порталі AllTransUA.

Відомо, що маршрут №444 курсує від станції метро "Виставковий центр" до вулиці Метрологічної - валідатори там почали працювати з 23 травня.

Рух транспорту забезпечує перевізник ТОВ "Союз-Авто". Списання коштів тепер відбуватиметься з гаманця транспортної картки, як і у міській електричці. Це вже третій перевізник, який використовує в оплаті електронні квитки від програми "Київ Цифрової".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися