Католицьке Різдво в Києві: куди варто піти

Найцікавіші місця столиці, які занурять в новорічну атмосферу і допоможуть весело провести Різдво

У середу, 25 грудня, українські римо-католики святкують Різдво. Видання "Коментарі" підготувало  добірку місць, куди можна піти з дітьми цим днем.

Традиційний похід в київський костел може здивувати навіть корінного киянина, в органному залі Миколаївського костелу буде проходити святкова проповідь ввечері 24 грудня, служба супроводжується хоровим співом і грою на органі. В костелі відчувається свято, особливий дух різдвяних свят.

Також можна сходити до головної ялинки столиці, яка виблискує на Софіївській площі. Тут дійсно святкова атмосфера: миготлива ялинка, різдвяний ярмарок, святковий концерт і всілякі розваги. У святковий день тут можна випити глінтвейну, спробувати шашлик, зігрітися бограчем, підсолодити вечір льодяниками і пряниками, знайти подарунки рідним і близьким.

25 грудня театрали можуть потрапити за лаштунки київської опери. Це оригінальна екскурсія відкриє завісу таємничих коридорів однієї з найстаріших сцен Києва.  Вже кілька років поспіль казка “Вартові мрій” на ВДНГ допомагає зануритися в чарівну атмосферу новорічних свят.

На Співочому полі відкрилася виставка “Легенди Піднебесної” з китайськими ліхтариками. Гості поринуть в атмосферу східного містечка. Сюди краще приходити після заходу і спостерігати, як один за іншим включаються різнокольорові абажури різної форми.

Аматори прогулятися по місту оцінять святковий концерт 25 грудня на Подолі. тут можна покататися на колесі огляду, прогулятися Андріївським узвозом, купити подарунки, смачно поїсти і насолодитися подільським колоритом.

У Музеї історії України можна потрапити на справжній містичний екшн - Ніч перед Різдвом в музеї. Ввечері 24 грудня у зали музею можна буде потрапити завдяки оригінальній екскурсії, яка закінчиться виступом етно колективу з колядками.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", синоптики повідомили, яку погоду очікувати на Новий рік.

Джерело: https://comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися