У Києві на Троєщині зробили важливе перейменування: подробиці

У Деснянському районі української столиці на Троєщині зробили важливе перейменування — йдеться про зміну назви вулиці Матросова на честь живописця Опанаса Залівахи

У Деснянському районі української столиці на Троєщині зробили важливе перейменування – йдеться про зміну назви вулиці Матросова на честь живописця Опанаса Залівахи. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

За словами чиновників, обличчя Матросова було названо на честь героя Радянського Союзу Олександра Матросова. З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву цієї вулиці.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 6141 голос, набрала пропозиція Опанаса Залівахи.

Нова назва запропонована на честь українського живописця та відомого шістдесятника Афанасія Залівахи. Опанас Заливаха разом із В'ячеславом Чорноволом, Святославом Караванським, братами Горинями, Аллою Горською, Валентином Морозом протестував проти розправ з українськими правозахисниками.

За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про перейменування вулиці Матросова на честь Опанаса Залівахи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

31 травня 2023, 12:02

ТВАРИ С КМДА!!!!! ВЫ БЫ МУСОР С ТРОЕЩИНЫ УБРАЛИ!!!!

Читатель

31 травня 2023, 10:46

Можливо ВУЛИЦЯ, а не Обличчя?! .ви точно журналісти?!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися