У Києві та регіоні оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Мешканців закликали бути обережними в поводженні з вогнем

У Києві та Київській області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

За даними метеорологів, протягом 2 та 3 червня у Києві та Київській області спостерігатиметься надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Мешканців столиці та регіону закликали бути обережними в поводженні з вогнем на відкритому повітрі та берегти екосистеми.

В умовах воєнного стану діє заборона відвідувати столичні ліси – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів. Частина лісових територій була зоною бойових дій і там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе ризики не лише для громадян, але й для рятувальників у разі пожежі.

Громадяни несуть адміністративну відповідальність за порушення, а тим більше за розведення багаття чи підпали на території лісів. Штраф може сягати кілька десятків тисяч гривень.

Щодня в регіоні гасять пожежі в природних екосистемах. Лише впродовж доби рятувальники Київщини 17 разів виїжджали на гасіння трав'яного настилу та сміття. Так, у середу, 31 травня, в Броварському районі ліквідували загоряння трав'яного настилу у селі Семиполки на вулиці Садовій. В цей же день в Обухівському районі горіло сміття. Пожежа сталася на відкритій місцевості у селі Македони на вулиці Донецькій. Цієї ночі, 1 червня, горів трав'яний настил у місті Бровари на вулиці Фельдмана.

Нагадаємо, що у Києві внаслідок потужного ракетного обстрілу троє людей загинули, ще 14 — поранені. Руйнування від падіння уламків збитих ракет зафіксовані в кількох районах столиці. Згодом стало відомо, що кількість поранених зросла до 16 осіб. На території столичної лікарні тривають слідчі дії. Правоохоронці допитують керівництво та персонал медзакладу для встановлення відповідальних за експлуатацію укриття та забезпечення вільного доступу до нього під час повітряної тривоги. У Деснянському районі Києва оголосили жалобу. Через ракетні обстріли у столиці та низці міст Київської області скасували святкові заходи до Дня захисту дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва сталася масштабна пожежа на території Биківнянського лісу. Горіли два гектари трав'яного настилу в селищі Биківня, що поряд з Броварським проспектом. Рятувальники встановили, що горіла трава та чагарники.

Читайте також, що на Київщині знайшли бойову частину збитого безпілотника.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися