На Київщині знищили знаряддя незаконного вилову риби (ВІДЕО)

Рибалок попередили про відповідальність та штрафи

У Київській області знищили 65 заборонених знарядь лову риби. Про це розповіли у Київському рибоохоронному патрулі, передають "Коментарі".

За даними відомства, серед знищених знарядь риболовлі 46 сіток, шість "ятерів", п’ять "екранів", чотири "павуки" та два "драча". Загальна довжина сіток склала 1750 метрів.

"Ліквідація здійснювалася шляхом приведення сіток у непридатність для використання – рубанням та різанням. Потім будуть направлятися до спеціалізованого підприємства для утилізації", — зазначили у Київському рибоохоронному патрулі.

Процес знищення заборонених знарядь лову здійснювався відповідно до чинного законодавства. За використання заборонених знарядь лову, а це — сітки без дозволу на промисел, електрострум, вогнепальна зброя, вибухові або отруйні речовини передбачена адміністративна відповідальність. Порушнику загрожує штраф у розмірі від 340 до 680 гривень з можливою конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів. Окрім штрафу, рибалкам потрібно буде заплатити збитки за виловлену рибу. Київський рибоохоронний патруль закликав рибалок бути відповідальними та дотримуватися вимог природоохоронного законодавства. 

Нагадаємо, у Києві та Київській області розпочався весняно-літній період нересту риби. Терміни заборони для любительського і спортивного рибальства у всіх водосховищах і озерах з затоками, протоками, включаючи зону підтоплення, діятимуть до 10 червня. У всіх річках та їх кореневих водах — до 20 травня, а у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктах — до 30 червня.

Читайте також, що у Києві та Київській області набули чинності нові правила рибальства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися