Кличко хоче у Києві вулицю Омельченка. Кияни виступили проти

Мешканці української столиці виступили проти перейменування вулиці Скоропадського у центрі міста на честь екс-мера Олександра Омельченка

Мешканці української столиці виступили проти перейменування вулиці Скоропадського у центрі міста на честь екс-мера Олександра Омельченка. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на сайті Київської міської ради та набрала необхідні для розгляду 6000 голосів.

За словами авторів, Омельченко під час свого перебування на посаді голови КМДА та міського голови завдав Києву шалених збитків — він і його команда розірвали на дві частини трамвайну мережу міста, що стало однією з причин транспортного колапсу, який кияни спостерігають і донині.

"Саме на той час було зароджено концепцію громадського транспорту, за якою наземним маршрутам КП "Київпастранс" відводилася другорядна роль після приватних перевізників. Не можна не згадати і про те, що саме з часів головування Олександра Олександровича тягнуться історії найскандальніших київських забудов: у Протасовому , на Осокорківських озерах, на перехресті вулиць Нижній Вал та Костянтинівська (Монстр на Подолі) тощо”, – йдеться у тексті.

Окрім усього, Омельченко відзначився і трьома смертельними ДТП у 2009, 2011 та 2015 роках відповідно.

"У січні 2023 року через "Київ Цифровий" було проведено опитування щодо перейменування, про яке йдеться у петиції. 74,2% тих, хто в ньому взяли участь, проголосували проти такого рішення. Серед киян відсоток голосів "проти" склав 55,5, що також складає більшість. Отже, городяни сказали своє чітке "ні" і проводити перейменування всупереч їхній волі – висловити свою неповагу до Києва", – додає автор.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися