Росія випустила по Києву понад 20 ракет: подробиці від військових

Російські окупанти спробували завдати чергового масованого ракетного удару по українській столиці в ніч на 6 червня

Російські окупанти спробували завдати чергового масованого ракетного удару по українській столиці в ніч на 6 червня. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації.

За словами начальника КДВА Сергія Попка, ракети запускали стратегічні бомбардувальники Ту-95МС із району Каспійського моря. Українська протиповітряна оборона збила понад 20 цілей ворога. Прильотів у Києві не було.

У Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередач тролейбусного сполучення, частково вибито вікна магазину через падіння осколків. У Дніпровському районі (Воскресенські сади) виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, пожежі немає, постраждалих попередньо немає.

Нагадаємо, що 1 червня у Києві люди не змогли потрапити в укриття і внаслідок падіння уламків ракет на територію дитячої поліклініки троє киян загинули, ще одинадцять поранені. У мерії столиці, поліції та МВС України відреагували на ситуацію.

У Деснянському районі Києва під час повітряної тривоги люди не змогли потрапити до укриття – захисна споруда поблизу дитячої поліклініки була закрита. Чоловік загиблої жінки Ярослав розповів журналістам, що його дружина загинула на вулиці, коли з дитиною йшла до укриття. Уламки збитої ракети впали за десять хвилин після оголошення повітряної тривоги.

"Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили, та й усе. Люди стукали, дуже довго стукали, і в той момент прилетіло. Були жінки, діти. Ніхто не відкрив. У мене дружина, дитина. З дитиною все добре , а дружина загинула", – розповів Ярослав.

Разом із дружиною Ярослава під час спроби дістатися до укриття загинули ще одна жінка та дев'ятирічна дитина, ще одинадцять осіб отримали поранення, серед яких одна дитина.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися