У Києві зробили важливе перейменування: що потрібно знати мешканцям

У Дарницькому районі української столиці провулок Суворова перейменовано на честь української дисидентки Ніни Строкатої

У Дарницькому районі української столиці провулок Суворова перейменовано на честь української дисидентки Ніни Строкатої – це мікрорайон Бортничі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради.

За словами чиновників, провулок Суворова було названо на честь російського полководця А. Суворова. З метою деколонізації столичної топонімики шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву для цього провулку.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 7 557 голосів, набрала пропозиція Ніни Строкатої на честь українського мікробіолога та імунолога, дисидентки, співзасновниці Української Гельсінської групи та однієї з провідних правозахисниць Одеси за радянських часів Ніни Строкатої (1926-19). За результатами голосування та на основі експертних висновків депутатський корпус Київської міської ради підтримав рішення про перейменування провулка Суворова на честь Ніни Строкатої.

Нагадаємо, що мешканці української столиці виступили проти перейменування вулиці Скоропадського у центрі міста на честь екс-мера Олександра Омельченка. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була зареєстрована на сайті Київської міської ради та набрала необхідні для розгляду 6000 голосів.

За словами авторів, Омельченко під час свого перебування на посаді голови КМДА та міського голови завдав Києву шалених збитків — він і його команда розірвали на дві частини трамвайну мережу міста, що стало однією з причин транспортного колапсу, який кияни спостерігають і донині.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися