Експерт розповів, що буде, якщо Росія підірве Київську ГЕС

Відомий еколог Володимир Борейко розповів, що буде з українською столицею, якщо російським окупантам теоретично вдасться зруйнувати Київську гідроелектростанцію

Відомий еколог Володимир Борейко розповів, що буде з українською столицею, якщо російським окупантам теоретично вдасться зруйнувати Київську гідроелектростанцію. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам видання Великий Київ.

За його словами, насамперед Троєщина критично прийме перший удар. Потім Воскресенка, Лівобережна, постраждає мікрорайон Оболонь та Конча-Заспа. Він додав, що коли будували ГЕС, мікрорайони Троєщина та Березняки, Позняки, Харківський масив не були так густо заселені.

"Життя Києва зосереджувалось у центрі міста. На високому березі", – зазначив експерт.

Внаслідок прориву на Київській ГЕС під загрозою виявиться ще 5 ГЕС, які знаходяться нижче за руслом Дніпра – йдеться про Канівське, Кременчуцьке, Дніпродзержинське, Дніпровське та Каховське водосховища. Київську греблю, збудовану під час Холодної війни, називають однією з найбільш захищених в Україні. Говорять, інженери розраховували, що вона витримає навіть удар ядерної бомби.

Нагадаємо, що начальник басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра Микола Урупа розповів, чи можуть росіяни зруйнувати Київську гідроелектростанцію як це було з Каховською ГЕС. Про це стало відомо із його коментаря, який він дав журналістам видання Главком.

За його словами, безпеці Київської ГЕС нічого не загрожує, а на Каховському водосховищі окупанти закладали вибухівку.

"А як такий вибуховий пристрій вони закладуть у Київську ГЕС - навіщо тоді охорона, військові і так далі? Адже це не мішок, який можна на човні доставити", - сказав Урупа.

Він зазначив, що Київська ГЕС, як і будь-яка ГЕС та гребля, збудовані з таким запасом, що зруйнувати їх неможливо.

Читайте также