У Києві кардинально покращили ситуацію з питною водою: адреси

У різних районах української столиці покращили ситуацію із безкоштовним поданням питної води

У різних районах української столиці покращили ситуацію із безкоштовним поданням питної води — йдеться про відновлення роботи трьох бюветних комплексів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого директором спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства "Київводфонд" Світланою Козловською.

За її словами, навесні вдалося відновити роботу двох бюветних комплексів у Деснянському районі та одного у Печерському. Так, на вулиці Каштановій, 7 бюветний комплекс не функціонував з 2019 року через незадовільну якість води. Цього року, після довгого промивання, якість води покращилася та відповідає всім нормам ДCанПін.

На вулиці Радистів, 47 бюветний комплекс не працював із 2014 року. Там теж була низька якість води. 2023-го було відновлено роботу бюветного комплексу. Фахівці промили свердловини та встановили системи доочищення води. Після проведених робіт якість води повністю відповідає вимогам ДCaнПін.

Бюветний комплекс на вулиці Михайла Омеляновича-Павленка, 1-5 не працював з травня 2022 року. Тоді виникли проблеми із підключенням електроживлення.

Після відновлення електропостачання проведено санітарно-профілактичні роботи, налагоджено систему доочищення та здійснено контрольний відбір проб питної води. За результатами аналізу роботу бюветного комплексу відновлено з 26 травня.

Світлана Козловська додала, що на бюветних комплексах також відремонтовано альтанки, відлагоджено водорозбірні колонки та встановлено нові, там, де не можна було відремонтувати.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися