На Київщині заради забудови вирубають понад 3300 дерев: деталі

У Броварах на території Київської області для будівництва нового житлового комплексу забудовник зріже 3306 дерев та 222 кущі на ділянці по вулиці Київській, 225

У Броварах на території Київської області для будівництва нового житлового комплексу забудовник зріже 3306 дерев та 222 кущі на ділянці по вулиці Київській, 225. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого на порталі Нерухомi, що досліджує нерухомість.

В акті обстеження зелених насаджень зазначено, що всі дерева та чагарники перебувають у задовільному стані. Серед них понад 3,3 тис. дерев різного віку, найбільше – 1010 зріжуть кленів горнистих та 528 беріз. За словами міських чиновників, усі дерева – самосіяні.

Відомо, що за знищення дерев компанія "ДСК-Партнер" заплатить місту майже 12,5 млн. гривень, а за кущі понад 800 тисяч.

Питання про видалення такої кількості дерев має розглядатися на засіданні виконкому ще 28 березня 2023 р., проте з розгляду його зняли, оскільки акти обстеження зелених насаджень зажадала інспекція столичного округу.

А за два місяці – 26 травня, у міськраді відбулося засідання технічної ради, під час якого Департамент забезпечення держслужби спецзв'язку та захисту інформації презентував проект "Будівництво багатоквартирної житлової забудови з елементами соціальної інфраструктури на вул. Київська 225".

Згідно з документами, у житловій забудові передбачено 6 будинків по 24 поверхи кожен. Загальна кількість квартир – 2400. Після будівництва комплексу квартири мають одержати і 180 військовослужбовців.

Читайте также