"Укрзалізниця" запроваджує революційне нововведення на вокзалі Києва: деталі

Державна компанія "Укрзалізниця" впроваджує революційне нововведення на центральному залізничному вокзалі української столиці

Державна компанія "Укрзалізниця" впроваджує революційне нововведення на центральному залізничному вокзалі української столиці. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою УЗ на її ресурсах.

За словами залізничників, до кінця року на вокзалі планують встановити ліфти для людей з інвалідністю. Вже розпочато роботи з облаштування двох ліфтів біля першої платформи.

Ці ліфти забезпечать цілодобовий та безперешкодний доступ для людей з інвалідністю та маломобільними групами населення до поїздів та конкорсу.

Встановлення ліфтів забезпечить не лише доступ до центральної частини вокзалу, але також дозволить зручний доступ до міського транспорту на Південному вокзалі. Планується запустити ліфти в експлуатацію цього року.

Крім того, "Укрзалізниця" має плани щодо розміщення ще одного ліфта зі східної сторони конкорсу та двох спарених ескалаторів із західного боку конкорсу на платформах №2, 3, 4, 5, 6, 7. Також планується підняти платформу №2 до високого рівня. .

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" кардинально змінила рух поїздів із української столиці - йдеться про запровадження нових зупинок на маршрутах. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою УЗ.

За словами залізничників, нові зупинки призначаються для вивчення пасажиропотоку окремими станціями.

Зокрема, нові зупинки призначать для поїздів №95/96 Київ – Рахів – маршрут отримає зупинку на станції Бердичів із 10 червня, а також новопризначений поїзд №248/247 Одеса – Київ, який з 2 липня отримає зупинку на станції Врадіївка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися