У Міноборони відповіли, чи зможе Росія знищити Київську ГЕС

Заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відповів, чи російські окупанти зможуть знищити Київську гідроелектростанцію ракетними ударами

Заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк відповів, чи російські окупанти зможуть знищити Київську гідроелектростанцію ракетними ударами. Про це стало відомо із його інтерв'ю, яке він дав в ефірі національного телемарафону.

З його слів, зруйнувати ракетами Київську ГЕС майже неможливо. Він зазначив, що військові зробили все можливе для захисту Київської гідроелектростанції ще минулого року.

Сьогодні через те, що від російського керівництва очікуються будь-які дії, на столичній ГЕС посилили патрулювання, а також цілодобово працюють наряди оперативного реагування. Крім того, у цьому напрямку зосередили сили ППО, тож, за словами Павлюка, вразити Київську ГЕС ракетами дуже важко.

Нагадаємо, що мешканців української столиці попередили про небезпечний наслідок підриву Каховської гідроелектростанції російськими окупантами. Про це стало відомо із коментаря, який надала директор департаменту охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації Валентина Гінзбург.

За її словами, можливий спалах ботулізму через масове море риби внаслідок підриву Каховської ГЕС. Ботулізм - це гостре токсико-інфекційне захворювання, що виникає, коли ми вживаємо їжу, що нагромадила токсин. Найчастіше це риба.

"Не можна вживати мертву рибу або таку, яка виглядає несвіжою. І головне, що потрібно розуміти - не існує способу приготування, який може зробити його безпечним. Вживати таку рибу не можна жодним чином: ні в'ялену, ні смажену, ні копчену, ні варену, ні сушену", - сказала чиновниця.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися