У Києві на Оболоні збираються забудувати зелену зону: подробиці

В Оболонському районі української столиці мають намір забудувати зелену рекреаційну зону

В Оболонському районі української столиці мають намір забудувати зелену рекреаційну зону. Про це стало відомо із розслідування, яке провели журналісти спільноти "Оболонь".

За словами активістів, "капітальним ремонтом зеленої зони" документально називають роботи, а також будівництво мостів та аквапаркінгу коштуватиме платникам податків орієнтовно 1 000 000 000 гривень.

Наприклад, за ці гроші можна облаштувати понад 1000 укриттів або 20 веломаршрутів, або придбати 125 тролейбусів, або створити понад 10000 паркомісць.

Активісти стверджують, що розпорядження КМДА "Про проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до реалізації проекту "Облаштування зони масового відпочинку населення на водному об'єкті міста Києва "Верхня", розташованої в Оболонському районі (затока Собаче гирло, вул. Прирічна), цілями спортивно-рекреаційного призначення", має на меті створити комерційну зону на кшталт Х-парку. Йдеться про 17,67 га рекреаційної зони Прирічної.

Відповідно до положення про інвестконкурси, рішення про визначення переможця приймає конкурсна комісія із залучення інвесторів. Переможці затверджуються звичайним розпорядженням КМДА.

Важливо відзначити, що до цієї конкурсної комісії входить керівник КП "Київське інвестиційне агентство" Богдан Чорний. Це КП відповідно до розпорядження КМДА №177 від 21.01.2022 року визначили замовником підготовчих робіт для проведення цього інвестконкурсу.

Розслідувачі відзначають, що паркінг – це початок великої забудови та комерціалізації десятків гектарів неймовірно чудової рекреаційної зони Оболоні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

14 червня 2023, 10:54

ГОНИТЕ КЛИЧКО НАХ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися