У Києві кардинально змінять проїзд у громадському транспорті: деталі

В українській столиці кардинально змінять проїзд у громадському транспорті — йдеться про поповнення парку нових трамваїв та тролейбусів на автономному ході

В українській столиці кардинально змінять проїзд у громадському транспорті – йдеться про поповнення парку нових трамваїв та тролейбусів на автономному ході. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дали у Київській міській державній адміністрації.

За словами чиновників, невдовзі Київ отримає 8 нових трамваїв українського виробництва "Татра-Південь". Усі вони з'являться на одному маршруті у лівобережній частині Києва. На якому саме маршруті не сказано.

Також Київ оголосив закупівлю тролейбусів із автономним ходом. Незважаючи на те, що контактна мережа тролейбусів у Києві добре розвинена, існують незначні розриви між лівим та правим берегом. Саме там з'являться нові тролейбуси, а також на ділянках, де можна продовжити рух тролейбусів на три кілометри.

Тролейбуси з автономним ходом мають значний ресурс – вони можуть їздити без електрики на відстань до 30 км, акумуляторна батарея заряджається під час руху.

Коли такий тролейбус під'їжджатиме на ділянку дороги, де немає проводів, водій опустить пантограф і поїде на акумуляторах до того місця, де контактна мережа знову доступна.

Тоді водій знову підніме "роги". Тролейбуси з автономним ходом – це екологічно чистий вид транспорту, на відміну від автобусів. Тому за ним – майбутнє.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися