У Києві почали цвісти неймовірні тюльпанові дерева (Фото, Відео)

В українській столиці на території ботанічного саду імені Гришка, ботсаду імені Фоміна та Сирецькому дендропарку почали цвісти тюльпанові дерева

В українській столиці на території ботанічного саду імені Гришка, ботсаду імені Фоміна та Сирецькому дендропарку почали цвісти тюльпанові дерева.

Це екзотичні тюльпанові дерева, що живуть до 500 років і виростають до 60 метрів заввишки. Так їх називають через форму квітки. Батьківщиною цих реліктів є Північна Америка та Китай. Американські та азіатські види дещо відрізняються.

У Києві побачити ці дерева можна у кількох локаціях: ботсад імені М. М. Гришка, ботсад імені О. В. Фоміна та Сирецькому дендропарку.

На Сирці ліріодендрон найстаріший, його посадили ще 1952 року. У ботсаду Гришка перший ліріодендрон висадили пізніше, 1957 року. У ботсаду Фоміна біля метро "Університет" дерево росте з 1971 року.

Нагадаємо, що в Оболонському районі української столиці у парку на вулиці Прирічна висадили дерева – там хочуть збудувати величезний паркінг. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікували активісти громадської ініціативи "Парк Прирічна" у соціальних мережах.

Повідомляється, що ініціативна група висадила 10 лип та 5 кленів на місці, де були спиляні дерева. Рослини закупили за донати мешканців району, які послідовно виступають за збереження зеленої зони від будь-яких забудов.

У березні стало відомо, що на вулиці Прирічній хочуть збудувати трирівневий паркінг, для цього виділять із місцевого бюджету 120 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися