У Києві заради забудови хочуть знести будинок, де виступав Грушевський: деталі

У центральній частині української столиці навпроти Софійської площі хочуть знести історичний будинок, з балкону якого 1919 року Михайло Грушевський IV універсал УНР

У центральній частині української столиці навпроти Софійської площі хочуть знести історичний будинок, з балкону якого 1919 року Михайло Грушевський IV універсал УНР. Про це стало відомо із коментаря відомого активіста Дмитра Перова, який він дав в ефірі програми "Питання Києва".

За його словами, будинок на вул. Софіївській, 20/21, з балкону якого 22 січня 1919 року було оголошено Акт З'єднання УНР та ЗУНР позбавили охоронного статусу

Він зазначив, що на місці історичної будівлі планується збудувати шестиповерхову висотку для офісів із підземним паркінгом. Незважаючи на те, що будівля розташована в буферній охоронній зоні пам'ятки ЮНЕСКО "Софія Київська", її позбавили охоронного статусу у 2011 році.

Перов заявив, що повернути охоронний статус визначній будівлі можна за наказом Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації.

Активіст наголосив, що хоче подавати інформаційний запит до міністерства культури, щоб отримати причини вилучення будинку з охоронної зони.

Виявивши причину, Перов планує подати документи на доопрацювання, щоб повернути будівлю відповідний статус історичної пам'ятки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олек

16 червня 2023, 10:13

Так московіти та їх агенти, знищують Історію України!! Запроданцям хуйла, Історія України непотрібна!

віктор

16 червня 2023, 10:09

Як на це дивиться Віталька-ескурсовод? При його сприянні центр міста катастрофічно знищується. В цивілізованому світі історичні будівлі старанно зберігають та реставрують. Старе місто є обличчям історії. Віталька за гроші спроможен на злочини проти міста та киян

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися