Проїзд у транспорті Києва кардинально змінять: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці серйозно змінювати проїзд у громадському транспорті

В українській столиці серйозно змінюватиме проїзд у громадському транспорті — йдеться про компенсацію пільгового проїзду для комунальних перевізників. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дали у Київській міській державній адміністрації.

За словами чиновників, цього року міським бюджетом для цього передбачено 1 мільярд 81 мільйон гривень, що дозволить компенсувати вартість проїзду 990 тисячам осіб. Станом на 1 травня вже компенсували перевізникам 180 мільйонів 846 тисяч гривень. Порівняно з 2021 роком зменшилась кількість поїздок пільгових категорій. За цей же період 2021 року було компенсовано 262 мільйони 193 тисячі.

У КМДА нагадали, які категорії осіб користуються правом пільгового проїзду у міському пасажирському транспорті та визначено законодавством України. Це 20 категорій громадян.

Зокрема, це пенсіонери, діти з інвалідністю, люди з інвалідністю І, ІІ, ІІІ груп, особи, які здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, військовослужбовці, які стали особами з інвалідністю внаслідок бойових дій, учасники бойових дій, батьки військовослужбовців, загиблих чи померлих чи зниклих безвісти та інші.

Нагадаємо, що на території Київської області державна компанія "Укрзалізниця" запустила курсування новітньої електрички між українською столицею та Білою Церквою. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії на її ресурсах.

За словами залізничників, йдеться про капітально відремонтований на власних потужностях залізниці приміський електропоїзд ЕД9М: він курсуватиме маршрутом Київ — Роток. Оновлений електропоїзд поїхав цим маршрутом уже напередодні. Потяг №7037 відправлятиметься з Києва о 17.41 та прибуватиме на станцію Роток о 19.42. У зворотному напрямку вирушатиме о 6:14 та прибуватиме до Києва о 8:05. Зупинки поїзда передбачені на станціях Караваєві Дачі, Київ-Волинський, Вишневе, Боярка, Фастів (1 та 2), Устинівка та Біла Церква.

Читайте также