У "Київводоканалі" відповіли, чи можна пити воду з-під крана: деталі

На комунальному підприємстві "Київводоканал" відповіли, чи можна пити воду з-під крану в українській столиці

На комунальному підприємстві "Київводоканал" відповіли, чи можна пити воду з-під крану в українській столиці. Про це стало відомо із коментаря, який дала начальник інформаційного управління "Київводоканалу" Оксана Стан журналістам видання "Вечірній Київ".

За її словами, вода з поверхневих джерел очищується та знезаражується на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях. І саме від якості води в річках залежить вибір реагентів та їх кількість при подальшій обробці води.

Вона зазначила, що відбір води – перший етап у ланцюжку водопостачання. Норми очищення води диктують, що марки, види та дози реагентів визначаються шляхом пробного коагулювання та обробки води знезаражуючим реагентом.

Сьогодні на Дніпровській водопровідній станції застосовують знезараження питної води за допомогою діоксиду хлору. Сьогодні вже великий відсоток води, що подається до будинків киян, очищають і знезаражують так, як це роблять у європейських країнах. Це вода без присмаку та запаху хлору. Діоксидом хлору обробляють питну воду в багатьох містах західної Європи, включаючи Відень, Нюрнберг, Палермо, а також міста Північної Америки, Канади та Японії, Саудівської Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, що в Дарницькому районі української столиці на кілька тижнів відключать газ для мешканців мікрорайону Бортничі — обмеження пов'язані із проведенням планових робіт із модернізації мереж. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою компанії "Київгаз".

За словами газовиків, роботи розпочнуться з 12 червня – вони будуть проводитись до 5 липня. Водночас, терміни можуть бути скорочені, якщо у фахівців буде безперешкодний доступ до всіх газифікованих приміщень.

Для зручності споживачів на території житлового масиву працюватиме тимчасовий центр обслуговування.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися