Оплата проїзду у Києві радикально зміниться: деталі від "Києва цифрового"

В українській столиці кардинально зміниться оплата проїзду у громадському транспорті

В українській столиці кардинально зміниться оплата проїзду у громадському транспорті – у додатку "Київ цифровий" запустили цифрову транспортну картку. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою додатку.

Відомо, що у додатку з'явилася можливість не тільки створювати QR квитки з пластикової транспортної картки, а й придбати цифрову та оплачувати проїзд виключно смартфоном.

Зазначається, що тепер можна використовувати власну банківську картку в Wallet як транспортну, приклавши смартфон до валідатора. У метро оплата цифровою карткою через Apple та Google Pay не діє. Для оплати проїзду необхідно створити QR-квитки з поїздок на цифровій карті. Вартість оформлення цифрової транспортної картки складає 40 грн.

Нагадаємо, що в українській столиці кардинально змінили оплату проїзду в київському метрополітені — через технічний збій тимчасово не працюють пункти самообслуговування пасажирів. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, через пошкодження зовнішніх комунікацій на станціях метро тимчасово не працюють комплекси самообслуговування. Профільні спеціалісти вже працюють над оперативним поновленням роботи обладнання.

Про повне відновлення роботи терміналів повідомимо додатково. Тепер оплатити проїзд можна: транспортною карткою, qr-кодом із додатка Київ Цифровою, безконтактною банківською карткою, мобільним додатком ApplePay та Google Pay.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

20 червня 2023, 20:30

А ведь раньше можно было просто купить талончик или проездной и не морочить себе голову. А про виртуальную карточку за 40 грн я вообще молчу. Это что же, интересно, в эти 40 грн входит?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися