У Києві очікується серйозна зміна погоди: прогноз синоптиків

В українській столиці 21 червня очікується серйозна зміна погодних умов - синоптики дали прогноз на сьогодні

В українській столиці 21 червня очікується серйозна зміна погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Українського гідрометцентру на його ресурсах.

За словами синоптиків, у Києві очікується мінлива хмарність. Опадів, що накрили місто вчора, не буде. Температура повітря коливатиметься від 26 до 28 градусів вище за нуль.

Нагадаємо, що у парках та скверах української столиці планують поставити "готелі" для комах — два такі об'єкти з'являться на території Голосіївського парку в однойменному районі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київського міського будинку природи.

За словами екологів , для створення так званих готелів Будинок природи спільно з управлінням екології та природних ресурсів КМДА та Національним природним парком Голосіївський запустив екологічний конкурс "Створи готель для комах".

Його мета – популяризація теми збереження біорізноманіття комах у межах мегаполісу та виховання екологічної свідомості молоді.

Учасникам конкурсу необхідно розробити проект готелю для комах та створити його макет. За макетами переможців конкурсу буде створено функціонуючі ентомологічні мікрозамовники в межах Києва.

Конкурс пройде у два етапи. Старт першого туру з 12 до 30 червня. Другий – 7 – 24 липня. Загальна кількість переможців – 12. У конкурсі можуть брати участь кияни та гості міста від 11 до 18 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися