У Києві висадили десятки сакур: де буде нова алея дерев (Відео)

В українській столиці у парку Київського політехнічного інституту висадили нову алею сакур

В українській столиці у парку Київського політехнічного інституту висадили нову алею сакур — цього разу понад 70 нових дерев. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою вищого навчального закладу.

Університет заявив, що у парку за 28-м корпусом студенти, викладачі та співробітники КПІ висадили понад 70 сакур. За два роки висаджено понад 600 саджанців дерев. До цього ця ділянка була порожньою, проте на ній накопичувалося сміття. Університет вирішив все переробити та створити сад.

"Це класна можливість вкласти частинку себе та залишити спогади. А також класний символізм поєднання японської та української культури", - кажуть студенти.

Нагадаємо, що у парках та скверах української столиці планують поставити "готелі" для комах — два такі об'єкти з'являться на території Голосіївського парку в однойменному районі. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київського міського будинку природи.

За словами екологів , для створення так званих готелів Будинок природи спільно з управлінням екології та природних ресурсів КМДА та Національним природним парком Голосіївський запустив екологічний конкурс "Створи готель для комах". Його мета – популяризація теми збереження біорізноманіття комах у межах мегаполісу та виховання екологічної свідомості молоді.

Учасникам конкурсу необхідно розробити проект готелю для комах та створити його макет. За макетами переможців конкурсу буде створено функціонуючі ентомологічні мікрозамовники в межах Києва.

Конкурс пройде у два етапи. Старт першого туру з 12 до 30 червня. Другий – 7 – 24 липня. Загальна кількість переможців – 12. У конкурсі можуть брати участь кияни та гості міста від 11 до 18 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися