На Київщині виявили рідкісну рослину: подробиці (Фото)

На території Київської області екологи виявили рідкісну червонокнижну орхідею

На території Київської області екологи виявили рідкісну червонокнижну орхідею. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці Київського екологічно-культурного центру.

Екологи виявили велику популяцію одного з рідкісних видів орхідей – коручки залізничної, занесеної до Червоної книги України. Рослина також занесена до Додатка II Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що знаходяться під загрозою зникнення.

Червонокнижну рослину першим знайшов еколог Артем Войналович у сосновому лісі біля села Девічки Київської області. У місті, де знайшли орхідею, екологи планують створити пам'ятник природи.

Нагадаємо, що в українській столиці у парку Київського політехнічного інституту висадили нову алею сакур — цього разу понад 70 нових дерев. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою вищого навчального закладу.

Університет заявив, що у парку за 28-м корпусом студенти, викладачі та співробітники КПІ висадили понад 70 сакур. За два роки висаджено понад 600 саджанців дерев. До цього ця ділянка була порожньою, проте на ній накопичувалося сміття. Університет вирішив все переробити та створити сад.

"Це класна можливість вкласти частинку себе та залишити спогади. А також класний символізм поєднання японської та української культури", - кажуть студенти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися