На Київщині планують масову вирубку дерев: що потрібно знати

У Требухові та Княжичах на території Київської області заплановано масову вирубку дерев

У Требухові та Княжичах на території Київської області заплановано масову вирубку дерев — на це витратить понад мільйон гривень. Про це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого в системі державних закупівель Prozorro.

Згідно з тендером, ліквідацію дерев у Требухові оцінили більш ніж у 985 тис. гривень, а у Княжичах — у 261 тис. гривень.

Підрядника до виконання робіт визначать 26 червня. Обсяг мінімального етапу зниження ціни становить 0,50%. Послуги з вирубки мають бути надані до 15 серпня цього року.

Причиною вирубки називають аварійний стан дерев.

Нагадаємо, що на території Київської області екологи виявили рідкісну червонокнижну орхідею. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого на сторінці Київського екологічно-культурного центру.

Екологи виявили велику популяцію одного з рідкісних видів орхідей – коручки залізничної, занесеної до Червоної книги України. Рослина також занесена до Додатка II Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що знаходяться під загрозою зникнення.

Червонокнижну рослину першим знайшов еколог Артем Войналович у сосновому лісі біля села Девічки Київської області. У місті, де знайшли орхідею, екологи планують створити пам'ятник природи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися