У Києві в університеті Карпенка-Карого виявили порушення законодавства

Державі повернуто приміщення столичного університету ім. Карпенка-Карого

Приміщення Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого повернули у державну власність. Орендар приміщення надавав послуги, не пов'язані з освітнім процесом. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Київської міської прокуратури та визнав недійсним договір оренди приміщення навчального корпусу столичного університету ім. Карпенка-Карого. Орендар використовував приміщення площею 145,8 квадратних метрів і вартістю 3,4 мільйона гривень не для освітніх цілей. Згідно з чинним законодавством, оренда об'єктів та майна державних і комунальних закладів освіти можлива лише у випадках, коли орендар надає послуги, пов'язані з освітнім процесом.

Як виявили ювенальні прокурори міської прокуратури, Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало приміщення університету в оренду товариству, діяльність якого не пов'язана з освітнім процесом. 

Прокурор, реагуючи на порушення, звернувся до суду з позовом про визнання договору оренди недійсним та повернення майна університету. Господарський суд міста Києва задовольнив позов у повному обсязі.

Нагадуємо, що службові особи привласнили понад 500 млн гривень на ремонті ліфтів у Києві. Співробітники комунального підприємства у змові із керівниками підрядних організацій привласнювали кошти з бюджету, виділені на ремонт ліфтів у багатоповерхових будинках Києва. Злочинну діяльність фігурантів задокументували слідчі столичної поліції.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися