На Київщині люди можуть платити за воду понад 4000 грн: деталі

У Калинівській громаді на території Київської області мешканців закликали встановити лічильники за воду, інакше платіжки можуть сягати понад 4000 гривень

У Калинівській громаді на території Київської області мешканців закликали встановити лічильники за воду, інакше платіжки можуть сягати понад 4000 гривень. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Джерело-20".

За словами комунальників, абоненти, які не мають лічильника, платитимуть за полив присадибної ділянки 4167 грн. Відповідне рішення було ухвалено Виконавчим комітетом Калинівської селищної ради.

Нарахування проводитимуться з розрахунку 5л води на 1 кв.м на день. У зв'язку з неможливістю провести обстеження кожної ділянки, розрахунок буде здійснено з урахуванням площі 6 сотень (600м2). А абоненти, які встановили кошти обліку, платитимуть виключно за показниками лічильника.

У 2023 році нарахування проводитимуться з 1 серпня по 31 вересня у розмірі 1666,80 грн. Абонентам, які до 15 липня встановлять лічильники води, нарахування проводитиметься відповідно до показників.

Для встановлення лічильника води потрібно отримати технічні умови водопостачання.

Також нагадуємо, що згідно з ДСТУ Б В.2.5-ХХ:20ХХ "Вузли обліку холодної питної води" засоби обліку мають бути встановлені на водопровідному введенні за межами домоволодіння або на території домоволодіння за наявності доступу до нього.

Лічильник повинен бути встановлений у відповідній криниці в горизонтальному положенні. Ці роботи має провести спеціалізована організація, яка надає після виконання робіт акт. Лічильник обов'язково повинен мати антимагнітний захист.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Свет

26 червня 2023, 14:35

Готовят ГОЛОД !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися