У Києві на ВДНГ знищили унікальну мозаїку: подробиці (Фото)

У Голосіївському районі української столиці на території Національного Експоцентру (ВДНГ) знищили мозаїчне панно, присвячене рятувальникам

У Голосіївському районі української столиці на території Національного Експоцентру (ВДНГ) знищили мозаїчне панно, присвячене рятувальникам. Про це стало відомо з повідомлення, яке опублікував києвознавець Дмитро Соловйов на своїй сторінці у соціальних мережах.

За його словами, у колишньому павільйоні протипожежної безпеки (нині Пожежна частина 26) знищили мозаїчне панно, присвячене рятувальникам. Він наголосив, що це черговий злочин проти української культури. Мозаїка в інтер'єрі колишнього павільйону протипожежної безпеки на ВДНГ була присвячена героїзму пожежників, які щодня ризикують своїм життям, рятуючи життя інших.

Тепер панно розбили молотками. Багатомісячну працю українського художника знищили за пару хвилин, а дорогу, рідкісну смальту перетворили на купу сміття.

Нагадаємо, що у Печерському районі української столиці неподалік однойменної станції київського метрополітену з'явилася неймовірна пішохідна зона з квітучими трояндами. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунальної організації "Київзеленбуд".

За словами комунальників, під час прогулянки рожевою алеєю завдовжки майже півкілометра можна побачити різні сорти троянди чайногібридної, ґрунтопокривної та флорибунду. Озеленювачі показали фото, як виглядає ця різноманітність кольорів жовтого, червоного, ніжно-рожевого кольору.

За рожевою алеєю йде вниз оновлена частина бульвару. У 2019 році тут почали замінювати металеву огорожу живою. Було висаджено два ряди кущів уздовж проїжджої частини: з кизильника по зовнішній стороні та самшиту біля пішохідної доріжки. Також звідси розпочали пристрій паливозрошувальної системи зеленої зони.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

29 червня 2023, 22:00

Ну и кому и чем оно помешало? Пожарники у нас теперь тоже враги?

КИЕВЛЯНИН

28 червня 2023, 10:37

КОЛХОЗНЫЕ ДЕГЕНЕРАТЫ С ГРЯЗНЫМИ СРАКАМИ И НЕ ПОДСТРИЖЕННЫМИ НОГТЯМИ. ЖЛОБОДРОМ.

КИЕВЛЯНИН

28 червня 2023, 10:37

ЦЭЕВРПА..))))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися