"Укрзалізниця" запускає новітній потяг у Київській області: маршрут (Фото)

Державна компанія "Укрзалізниця" запускає новітній залізничний маршрут сполученням Київ-Вишгород на території Київської області

Державна компанія "Укрзалізниця" запускає новітній залізничний маршрут сполученням Київ-Вишгород на території Київської області - це зроблять у рамках проекту Kyiv City Express. Про це стало відомо із повідомлення, яке опублікував міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

За його словами, це стало можливим завдяки важливому судовому рішенню щодо повернення у власність ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ" нерухомого майна. Йдеться про локомотивне депо, будівлю служби колії та інше майно.

"Наприкінці 2021 р. на ці об'єкти на підставі підроблених документів на підставні фірми було зареєстровано право власності. Після – це майно було незаконно перепродано кілька разів. Класична рейдерська схема. Як тільки про операції стало відомо, Мінінфраструктури негайно звернулося до правоохоронних органів та суду ", - Повідомив міністр.

Кубраков заявив, що сьогодні це один із найуспішніших транспортних проектів, метою якого є створення єдиного логістичного простору, що охоплює 20 залізничних станцій між Києвом та містами-супутниками.

Нагадаємо, що в українській столиці хочуть запровадити можливість безкоштовного проїзду у київському метрополітені – йдеться про пропозицію обмінювати порожні пластикові пляшки на квиток у підземку. Про це стало відомо із відповідної петиції, яка була опублікована на сайті Київської міської ради. За словами автора, у стамбульському метрополітені можна отримати разовий квиток на проїзд, здавши певну кількість тари. Проте киянин пропонує встановити такі автомати на майданах та вулицях столиці.

"Реалізація на практиці петиції дозволить зменшити кількість пластикового сміття на території міста, залучить городян до збирання такого типу відходів, певним чином зменшить витрати сімей киян на проїзд, а головне – зменшить навантаження на і так погану екологію столиці України", — йдеться у петиції. .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Київ

29 червня 2023, 09:35

МАРШРУТ НЕ НОВИЙ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися