У КМДА заявили про підготовку до можливого підриву ЗАЕС: створено комісії

Влада української столиці готується до можливого терористичного акту російських окупантів на Запорізькій атомній електростанції

Влада української столиці готується до можливого терористичного акту російських окупантів на Запорізькій атомній електростанції. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дали у Київській міській державній адміністрації журналістам видання ТСН.

За словами чиновників, КМДА готується до можливої надзвичайної ситуації, яка теоретично може статися внаслідок теракту на ЗАЕС. У кожному столичному районі створено евакуаційні комісії, які сповіщатимуть населення у разі виникнення радіаційної чи іншої загрози. Також районні евакуаційні комісії є під час навчальних закладів. Раніше у Департаменті муніципальної безпеки КМДА заявляли, саме ці комісії відповідають за безпосереднє планування, підготовку, організацію та, у разі потреби, евакуацію у своїх районах. У кожному районі визначено місця, де діятимуть збірні пункти евакуації.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чого чекати жителям української столиці у разі підриву російськими окупантами Запорізької атомної електростанції. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами. Київ не відчує наслідків радіації у разі ядерного теракту на Запорізькій АЕС, оскільки перебуває поза впливом.

"Зараз за тими прогнозами, які є, Київ поза впливом. Але ми маємо чітко розуміти: давайте робити все можливе, щоб запобігти цьому теракту. Це ключове завдання, яке мають робити. Друге – не створювати паніку та штучного ажіотажу. Навіть якщо що- то відбувається – слухати рекомендації. Оскільки саме ці рекомендації, які даються у той конкретний період часу, прив'язані до конкретної ситуації та радіаційного моніторингу. Вони якраз і рятують життя”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ розробило та перевірило системи оповіщення, які працюватимуть під час вибуху на випадок подібних аварій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися