Глава "Київміськбуду" виїхав з України за довідкою про інвалідність і піднявся на Еверест - ЗМІ

За підйом на найвищу гору планети президент "Київміськбуду" Ігор Кушнір заплатив 150 тисяч доларів

Президент компанії "Київміськбуд" Ігор Кушнір зміг виїхати з України завдяки довідці про інвалідність, проте з'ясувалося, що після цього він разом зі своєю дружиною Оксаною підкорив Еверест. Про це повідомляє Bihus.Info, передають "Коментарі" .

У травні іноземне видання The Himalayan написало про те, що перша українська пара піднялася на найвищу вершину планети. Проте мало хто знав, на якій підставі 51-річний державний службовець зміг залишити країну.

Журналістам вдалося дізнатися зі своїх джерел, що голову "Київміськбуду" випустили з України за довідкою про інвалідність. Однак інвалідність не завадила йому піднятися на вершину Евересту, що не під силу багатьом підготовленим здоровим людям.

До того ж, з'ясувалося, що за підйом на гірську вершину Кушніру довелося заплатити по 75 000 доларів за людину. Так, у загальній сумі це коштувало йому 150 000 доларів.

Прес-служба "Київміськбуду" відреагувала на публікацію та підтвердила, що Ігор Кушнір має третю групу інвалідності. У компанії повідомили, що він з 2005 року бореться з онкологічною хворобою, меланомою, через що відбувається періодичні обстеження, у тому числі й за межами України.

"Йому провели низку операцій з видалення метастаз у різних органах та видалення самих внутрішніх органів", - пише прес-служба забудовника.

При цьому в "Київміськбуді" зазначили, що Кушнір є досвідченим альпіністом і вже піднімався на дві "8-тисячні" та сім "7-тисячні" вершини. Піднятися на Еверест він мріяв давно, але втілив цю ідею лише цього року.

Повідомляється, що разом із дружиною на вершині гори він підняв прапор України.

Додамо, що Ігор Кушнір працює на посаді голови "Київміськбуду" вже понад 10 років. Компанія призупинила будівельні роботи на своїх об'єктах на початку 2023 року, попросивши додаткове фінансування з бюджету.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися