У Києві змінять фасад Житнього ринку на Подолі: у чому проблема (Фото)

В українській столиці хочуть змінити фасад Житнього ринку, що розташований у Подільському районі

В українській столиці хочуть змінити фасад Житнього ринку, що розташований у Подільському районі, йдеться про демонтаж табличок з назвами російських міст у вигляді кораблів — Ленінград, Новгород, Смоленськ, Ладога. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого журналістами видання ТСН.

За словами чиновників Київської міської державної адміністрації, так і не дочекалися від експертів рекомендацій: що робити з кораблями Ленінград, Новгород та Смоленськ на фасаді Житнього ринку.

У 2022 році адміністрацією ринку були надіслані листи Українському інституту національної пам'яті та Департаменту охорони культурної спадщини КМДА про надання роз'яснень, рекомендацій та порядку дій щодо наявності елементів радянського періоду на фасаді будівлі Житнього ринку відповідно до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соці нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборона пропаганди їхньої символіки”. Але відповіді не отримано.

У КМДА зазначають, що приміщення комунального житнього ринку потребує реконструкції. Там заявили, що всі питання із Житнім ринком вирішуватимуться після закінчення війни РФ проти України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися