У Києві зробили важливе перейменування: що потрібно знати

У Голосіївському районі Києва змінили назву однієї з вулиць

Вулиця Марії Боровиченко у Голосіївському районі Києва перейменована на честь Віри Ґедройць. Про це повідомляє Київська міська рада, передають "Коментарі".

Вулиця Марії Боровиченко була названа на честь учасниці Другої світової війни, яка була бездоказово героїзована радянською ідеологією. З метою деколонізації столичної топоніміки було проведено рейтингове електронне голосування у додатку "Київ Цифровий", де користувачі мали можливість обрати нову назву для цієї вулиці.

В результаті голосування найбільшу підтримку зібрала пропозиція перейменувати вулицю на честь Віри Ґедройць - 11 397 голосів. Нова назва вулиці вшановує першу жінку-хірурга на території України, яка була репресована за справою "Союзу Визволення України" та проживала біля сучасної вулиці Марії Боровиченко з 1930 по 1932 рік. Віра Ґедройць померла у 1932 році та похована на Корчуватському кладовищі, розташованому неподалік вулиці.

Зміна назв міських об'єктів, у тому числі і вулиць, не вимагає переоформлення документів.

Нагадуємо, що в Києво-Печерській лаврі виявили портрети російських імператорів. Комісія Заповідника при огляді приміщень виявила "спадок", який лишила за собою УПЦ МП.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Махно

10 липня 2023, 09:02

Незаконно ,,героизирована,, говорите? ПРИДУРКИ, бумеранг ведь возвращается!

Марс

9 липня 2023, 17:12

Деньги девать не куда?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися