У Києві цвітуть неймовірні рослини: де їх можна знайти (Фото)

У парках української столиці цвітуть неймовірні рослини — йдеться про лілії та лілійники

У парках української столиці цвітуть неймовірні рослини — йдеться про лілії та лілійники. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунальної організації "Київзеленбуд" на її ресурсах.

За словами комунальників, у лілій одне стебло з вузьким, невеликим за розмірами листям, яке росте по всій довжині стебла. Висота їх - від 45 см і може досягати навіть 2,5 м. Лілійники навпаки невисокі: карликові сорти - близько 30 см, а високорослі - більше 1 м. Листя ростуть розетками від коренів, вони довгі і дугоподібні. Якщо лілії після цвітіння повністю втрачають декоративність, то лілійники навіть без квітів виглядають красиво за рахунок того ж листя. Квітки лілій мають 6 пелюсток в один ряд і 6 тичинок, а у лілейників пелюстки ростуть у два ряди.

На Харківській площі зараз процвітає одна з найбільших ділянок із ліліями. Минулого року на 200 квадратних метрах висадили 5000 цибулин 5 різних сортів: лілії BELCASTRO, PARRANO, азіатський APRICOT FRUDJE, FRONTERA та BEIJING. Зараз якраз пік їхнього цвітіння. Цибулини подарували меценати з Харкова. А "наймолодші" лілії зараз цвітуть у сквері біля метро Шулявська. Їх висадили буквально кілька тижнів тому.

Нагадаємо, що в українській столиці перед грозою увечері 6 липня помітили рідкісне неймовірне небесне явище - перед заходом сонця у хмарах на кілька хвилин з'явилася веселка. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центральної геофізичної лабораторії імені Бориса Срезневського.

За словами вчених, правому березі Києва можна було спостерігати цікаве явище. Над столицею перед заходом сонця та грозою, у хмарах, на кілька хвилин з'явилася веселка. Вона нагадувала райдужну хмару, що є рідкісним гірським феноменом і може ввести в оману городян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися