У Києві з'явилася величезна алея із квітами: де її можна знайти (Фото)

В українській столиці з'явилася величезна алея з квітами на лівому березі — йдеться про гортензії на Русанівській набережній

В українській столиці з'явилася величезна алея з квітами на лівому березі, йдеться про гортензії на Русанівській набережній. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунальної організації "Київзеленбуд" у соціальних мережах.

За словами комунальників, на Русанівській набережній розквітла алея гортензій завдовжки майже кілометр, 2022 року тут висадили 458 кущів, а цього року ще 160.

Залежно від сортів гортензії починають цвітити в липні-серпні і аж до вересня-жовтня. Цікаво, що фарбування самих квітів може змінюватися протягом цвітіння, а також залежить від складу та кислотності ґрунту. Так, для білих потрібний нейтральний ґрунт, бузковий чи рожевий — трохи підлуджений, а сині зростатимуть на кисляку.

Нагадаємо, що в українській столиці перед грозою увечері 6 липня помітили рідкісне неймовірне небесне явище - перед заходом сонця у хмарах на кілька хвилин з'явилася веселка. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центральної геофізичної лабораторії імені Бориса Срезневського.

За словами вчених, правому березі Києва можна було спостерігати цікаве явище. Над столицею перед заходом сонця та грозою, у хмарах, на кілька хвилин з'явилася веселка. Вона нагадувала райдужну хмару, що є рідкісним гірським феноменом і може ввести в оману городян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися