У Києві лунали вибухи: РФ атакувала дронами, є поранені та руйнування (Фото)

В українській столиці в ніч проти 13 липня лунали вибухи, російські окупанти атакували дронами-камікадзе Shahed-136

В українській столиці в ніч проти 13 липня лунали вибухи, російські окупанти атакували дронами-камікадзе Shahed-136. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації на її ресурсах.

За словами начальника КМВА Сергія Попка, ворог третю ніч поспіль атакує Київ ударними безпілотниками, цього разу БПЛА заходив із кількох напрямків.

У повітряному просторі міста було виявлено та знищено близько десяти цілей противника. У Дарницькому, Солом'янському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах зафіксовано падіння уламків. Є ушкодження житлових будинків.

Двоє людей отримали травми у Дарницькому районі — 19-річна дівчина та 23-річний чоловік, їх госпіталізували.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, чого чекати жителям української столиці у разі підриву російськими окупантами Запорізької атомної електростанції. Про це стало відомо із його офіційного коментаря, який він дав в ефірі національного телемарафону.

За його словами. Київ не відчує наслідків радіації у разі ядерного теракту на Запорізькій АЕС, оскільки перебуває поза впливом.

"Зараз за тими прогнозами, які є, Київ поза впливом. Але ми маємо чітко розуміти: давайте робити все можливе, щоб запобігти цьому теракту. Це ключове завдання, яке мають робити. Друге – не створювати паніку та штучного ажіотажу. Навіть якщо що- то відбувається – слухати рекомендації. Оскільки саме ці рекомендації, які даються у той конкретний період часу, прив'язані до конкретної ситуації та радіаційного моніторингу. Вони якраз і рятують життя”, – сказав Ляшко.

Він зазначив, що МОЗ розробило та перевірило системи оповіщення, які працюватимуть під час вибуху на випадок подібних аварій.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/2482


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися