Пасажирів метро у Києві попередили про важливі зміни (ФОТО)

Що змінять найближчим часом у столичній підземці

У Києві архітектори перейменованих станцій метро затвердили нові шрифти, які будуть використані на колійних стінах столичної підземки. Про це розповіли у комунальному підприємстві "Київський метрополітен", передають "Коментарі".

Архітектори станцій метро "Звіринецька" (до перейменування — "Дружби народів") та "Площа Українських Героїв" (до перейменування — "Площа Льва Толстого") зустрілися з автором шрифтів для нових назв Богданом Гдалем. Митець за власної ініціативи створив нові написи для станцій столичного метро. Його ідею архітектори перейменованих станцій підтримали та надали всі необхідні погодження.

У Києві перейменували станції "Площа Льва Толстого" на "Площу Українських Героїв" та "Дружби народів" на "Звіринецьку" у травні. Зараз КП "Київський метрополітен" міняє інформаційні покажчики і вивіски. На перейменованих станціях вже можна зустріти нові назви на вхідних групах, на покажчиках напрямку руху поїздів та інформаційних стендах. Триває запис нових аудіооголошень для рухомого складу українською та англійською мовами, а також оформлення карти метро. Завершити необхідні роботи планують до кінця вересня цього року.

Нагадаємо, на поїзди з Києва стартував продаж квитків на жіночі купе. Купити їх можна виключно у мобільному застосунку та поки що на чотири рейси, серед яких два — з Києва. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через ремонтні роботи поїзди Кільцевої електрички змінять розклад руху по маршрутам. За інформацією Kyiv City Express, ремонтні роботи заплановані по станції Борщагівка. Тут з 17 по 23 липня ремонтуватимуть стрілочні переводи. Роботи будуть вести переважно вночі, однак це зачепить розклад крайніх рейсів кільцевої електрички. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Києві утворюються величезні затори через ремонт доріг та мостів.

Читайте также