У Києві запроваджують революційне нововведення в екології: що потрібно знати (Фото)

У Дніпровському районі українській столиці впроваджують революційне нововведення для поливу дерев

У Дніпровському районі українській столиці запроваджують революційне нововведення для поливу дерев. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства управління із зелених насаджень Дніпровського району.

За словами комунальників, уперше тестуються так звані "сумки для поливу дерев". Озеленювачі пояснили, що це спеціальні 85-літрові поліетиленові сумки для прикореневого поливу дерев та кущів, які кріпляться навколо стовбура та коріння дерева та наповнюються водою. Така сумка дозволяє потрапляти воді відразу в корінь дерева та підтримувати рівень вологості рослини.

Наголошується, що особливість такої сумки в тому, що вода витікає з неї поступово протягом 5 годин. Завдяки цьому рослини повільно вбирають вологу і вода досягає глибших шарів ґрунту та насичує його. Таке зрошення мінімізує розвиток грибкових захворювань у дерев, і навіть знижує споживання води понад 65% проти традиційним методом поливу.

Нагадаємо, що в українській столиці перед грозою увечері 6 липня помітили рідкісне неймовірне небесне явище - перед заходом сонця у хмарах на кілька хвилин з'явилася веселка. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Центральної геофізичної лабораторії імені Бориса Срезневського.

За словами вчених, правому березі Києва можна було спостерігати цікаве явище. Над столицею перед заходом сонця та грозою, у хмарах, на кілька хвилин з'явилася веселка. Вона нагадувала райдужну хмару, що є рідкісним гірським феноменом і може ввести в оману городян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися