Київський зоопарк показав ведмедів у новому літньому вольєрі (ФОТО, ВІДЕО)

Як виглядає територія ведмедя Боба та ведмедиці Чудо

У Київському зоопарку оновили літній вольєр для ведмедя Боба та ведмедиці Чудо. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичного закладу.

Унікальність нового вольєру в тому, що тут відвідувачі Київського зоопарку можуть побачити одразу два види ведмедів — тянь-шанського та уссурійського білогрудого. Величезна літня експозиція має площу 1200 квадратних метрів. Для ведмедів встановили гамаки, спеціальні годівниці, кігтеточки та великий басейн із водограєм. За стіною оновленого вольєру знаходяться ведмежі барлоги.

У Київському зоопарку розповіли, що тянь-шанській ведмедиці Чудо цього року виповнилось 25 років. Її дуже поважний вік потребує особливого догляду та умов утримання. Уссурійський білогрудий ведмідь Боб – учасник міжнародної програми із розмноження та збереження рідкісних видів.

Раціон ведмедів у Київському зоопарку складається з овочів, фруктів, ягід, м’яса, риби, горіхів, насіння, меду, личинок комах, свіжої зелені та інших смаколиків. Один ведмідь з’їдає близько 30 кілограмів таких кормів на день.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на Русанівській набережній квітне алея гортензій довжиною майже кілометр. Гортензії все частіше використовують в озелененні столичних парків та скверів. В центрі Києва гортензії створюють квітучі коридори на Володимирському проїзді, прикрашають територію біля кримськотатарської альтанки в парку з водними об’єктами вздовж проспекту Шухевича. Гортензії квітнуть у багатьох великих парках столиці. Подробиці та фото — за посиланням.

Дивіться також фото, як у Києві квітне лаванда та розростається лавандове поле.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися