На лівому березі Києва декілька днів проходитимуть військові навчання

Військові навчання у Києві пройдуть за участю підрозділів угруповання сил та засобів оборони столиці

Мешканців Києва попередили про військові навчання, які відбуватимуться цього тижня у столиці. Про це написала прес-служба Київської міської військової адміністрації (КГВА), передають "Коментарі".

Навчання відбуватимуться на лівому березі Києва, у лісництві Дарницького району, з понеділка, 17 липня, четвер, 20 липня. У КГВА заявили, що городянам слід утриматися від відвідування лісів у зазначений період.

Повідомляється, що тренування пройдуть за участю підрозділів угруповання сил та засобів оборони Києва.

До того ж людям нагадали про заборону зйомки та публікації фото- та відеоматеріалів пересування військовослужбовців та техніки.

Нагадаємо, нещодавно у Києві протестували нову літню військову форму для жінок-військовослужбовців Збройних сил України. Зокрема, на кителі додали куліску, яка регулює зайвий об'єм тканини на спині, кітель укоротили, а з боків зробили розрізи для зручності нахилів та присідань.

Також у КГВА пояснили, чому сили протиповітряної оборони не збивають ракети та дрони на підльоті до української столиці. Відбувається це тому, що сили ППО зосереджені переважно біля важливих об'єктів. Розташувати їх на кордоні неможливо через брак необхідних захисних комплексів.

Оскільки Київ та область часто зазнають обстрілів, мешканець села Крюківщина на Київщині збудував комфортне укриття для своєї родини та сусідів. Поряд немає приміщень, де можна сховатися під час повітряної тривоги, тому укриття він зробив на вулиці, щоб ним могли користуватися й інші люди. Площа бомбосховища становить кілька квадратних метрів, а на його облаштування чоловік витратив близько 20 тисяч доларів.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/2500


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися